Szaloncukros sörkülönlegességgel ünneplik idén a téli napfordulótDecember 21-én a tél leghosszabb éjszakája köszönt ránk, hogy aztán néhány nap múlva minden nappal egy picit több világossággal induljunk el a tavasz felé.

A téli napforduló az északi féltekén december 21-én van. Ezen a napon jön el az év legrövidebb nappala, és a leghosszabb éjszakája. A Yeast Side Sörfőzde és a Beerporn.hu sörmagazin egy igazán különleges sörrel ünnepli idén ezt a hosszú estét.

Az ünnepi főzet neve The Darkest Nightside, amely nem más, mint egy kókuszos szaloncukorral és kókusztejjel készült stout. A 6%-os fekete sör ízében a pörkölt maláta kávés ízjegyei találkoznak a kókuszos szaloncukor behízelgő aromáival, a kókusztej pedig elegáns krémességet ad az italnak.

Az újdonságot december 21-én, a Leghosszabb Éjszaka rendezvénysorozat keretében lehet először megkóstolni, egy időben több, különleges söröket forgalmazó sörözőben, a főzet foszforeszkálós címkével ellátott, palackos változata pedig több sörszaküzletben is felbukkan.


A résztvevő helyek:

Találkozzunk december 21-én, amikor a résztvevő sörözőkben frissen csapolva lesz elérhető a The Darkest Nightside, és koccintsunk ezzel együtt a tél leghosszabb éjszakájára (is)!